Περιγραφή
Η ιστορία του πράσινου τσαγιού ξεκινάει τον έκτο αιώνα από την Κίνα. Λίγο αργότερα εισήχθη και στην Ιαπωνία, όπου κατά τον δέκατο έκτο αιώνα πρωτοεμφανίζεται η τελετή τσαγιού. Την ίδια εποχή το πράσινο τσάι γίνεται δημοφιλές και στην Ευρώπη.
Εκτός από την σημαντική θέση που κατέχει στο πολιτισμό της Κίνας και της Ιαπωνίας, το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες που συμβάλλουν στην καταπολέμηση ασθενειών, του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νοσημάτων.